STREFA KULTURY STUDENCKIEJ Politechnika Wrocławska

OBIADY DLA GRUP/ KONFERENCJI

Uczestnicy z grupy przychodzący w godzinach pracy stołówki (10:30-16:00), o różnych godzinach lub o godzinie ustalonej.

Menu pełne:

wybór z menu stołówkowego w danym dniu, przy czym menu na przestrzeni dnia jest zmienne- niektóre pozycje kończą się i są zastępowane innymi 

  • Codziennie w MENU DNIA są:
    2 zupy (w tym jarska),
    2-3 rodzaje pozycji mięsnych,
    2-3 dodatki (ziemniaki, kasza, ryż, warzywa na ciepło),
    2 surówki,
    jedna propozycja jarska 

  • uczestnicy po otrzymaniu posiłku podchodzą do wyznaczonej kasy, gdzie oddają bon obiadowy (jako rozliczenie), kasjerka nabija na otwarty rachunek nałożone potrawy

  • organizator ponosi koszty zużycia realnego 

  • bony obiadowe tworzy Organizator (przykładowy bon wraz z zamówieniem powinien zostać przesłany do Działu Stołówek Studenckich). Bon obiadowy powinien zawierać nazwę wydarzenia, datę (data obowiązywania bonu), asortyment na jaki przysługuje np. zupa + II danie + kompot, z tyłu: pieczątkę (aby nie był możliwy do skserowania). Bony pozwalają kontrolować ilości osób, które wzięły udział w obiedzie oraz ograniczają możliwość dobrania dodatkowych pozycji z menu

Szacunkowy koszt obiadu dla 1 os: zupa+ II danie (mięsne; np. ziemniaki+ porcja mięsa+ surówka) to ok.30 zł, zupa+ II danie (jarskie; np. gołąbki, makaron z warzywami) to ok.21-23 zł. Kompot 3 zł. 

Menu ustalone:

  • organizator składając zamówienie określa ilość obiadów mięsnych i wegetariańskich.
  • organizator wybiera menu z jadłospisu na dany dzień (w przypadku rozliczenia notą
    wewnętrzną na 7 dni przed wydarzeniem, przy rozliczaniu paragonem lub fakturą na 3
    dni przed wydarzeniem).
    Menu może składać się z zupy, II dania, kompotu i deseru, ale również z samego II
    dania, w zależności od budżetu.
  • Uczestnicy podchodzą do linii wydawczej, podają obsłudze kucharskiej bon obiadowy,
    który określa dietę mięsną lub wegetariańską i na tej podstawie otrzymują ustalony posiłek.
  • organizator ponosi koszty ilości zestawów zamówionych
  • bony obiadowe tworzy Organizator (przykładowy bon wraz z zamówieniem powinien zostać przesłany do Działu Stołówek Studenckich). Bon obiadowy powinien zawierać nazwę wydarzenia, datę (data obowiązywania bonu), określać dietę mięsną lub wegetariańską (sprawdza się rozwiązanie zielonych bonów wegetariańskich). 

Koszt obiadu można indywidualnie dobrać do potrzeb Organizatora, zestaw obiadowy można skomponować na podstawie MENU DNIA

Dodatkowe możliwości:

  • rezerwacja lewej linii wydawczej (obsługa bez kolejkowa)*
  • rezerwacja stolików na stołówce lub w sali C (w zależności od liczebności grupy)

    *przy tego typu rezerwacjach bardzo ważnym jest przestrzeganie ustalonej godziny przyjścia grupy ze względu na fakt rezerwacji stolików na sali stołówki oraz wyłączenia linii wydawczej.
    Czas rezerwacji dla grupy to 45 minut. Z rezerwacji wyłączone są godziny tzw. dużej przerwy studenckiej 12:30-13:45 z uwagi na bardzo duży ruch w Stołówce.

Obiady organizowane są w Stołówce studenckiej (bud. C-18) na parterze od poniedziałku do piątku w godzinach pracy stołówki
10:30-16:00.
Obiady wydawane są z linii wydawczej w formie studenckiej na tacach.

W godz. 12:45-13:30 nie przyjmujemy rezerwacji, 
z uwagi na przerwę studencką.

Dostępne formy rozliczenie:
nota wewnętrzna, paragon fiskalny, faktura

Usługa gastronomiczna realizowaną jest na podstawie zamówienia wewnętrznego lub zewnętrznego. Formularze do pobrania tutaj.